URODA I ZDROWIE

Zupa porowo-ziemniaczana

23 listopada 2015, dodał: Tree

Składniki:

1/4 szklanki masła lub margaryny
2 duże pory, dokładnie umyte i posiekane
4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
4 szklanki bulionu z kury
1 łyżki sosu TABASCO® Green
1/4 łyżeczki soli
kwaśna śmietana lub jogurt
posiekany szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

W rondlu o pojemności ok. 3  litrów roztop na średnim ogniu masło. Dodaj pory i smaż przez 5 minut lub do momentu, gdy będą one chrupiące i delikatne. Dodaj ziemniaki i smaż przez kolejne 5 minut, ciągle mieszając. Dodaj bulion z kury, sos TABASCO® Green oraz sól i doprowadź do wrzenia na dużym gazie. Zmniejsz gaz na mały, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, gdy ziemniaki zmiękną. W blenderze lub robocie kuchennym miksuj partiami zupę na purée. Przed podaniem udekoruj każdą porcję kleksem z kwaśnej śmietany lub jogurtu i posyp szczypiorkiem.

file1448141891

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »