URODA I ZDROWIE

Zupa pomidorowo-paprykowa z sosem sojowym i limonką

23 czerwca 2015, dodał: Tree

Składniki:

550 gram poćwiartowanych pomidorów

1 czerwona papryka, drobno pokrojona

1 czerwona cebula, posiekana

1/2 czerwonej papryczki chilli, posiekanej

1 ząbek czosnku, posiekany

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżki sosu sojowego Kikkoman

1 litr gorącego bulionu warzywnego

1/2 na 400 gram odsączonej cieciorki

sok z 1 limonki

zielenina oraz grzanki do ozdobienia

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Ułożyć sitko na misce i łyżką wyjąć gniazda sienne pomidorów przyciskając do sitka. Wyrzucić gniazda sienne i pozostawić sok.

W żaroodpornym naczyniu umieścić ćwiartki pomidorów, paprykę, czerwoną cebulę, chilli oraz czosnek. Piec przez 30 minut.

Polać sosem sojowym Kikkoman oraz połową bulionu i ponownie włożyć do piekarnika na 20 minut. Dodać sok z pomidorów, pozostałą część bulionu oraz cieciorkę. Później partiami miksować blenderem na gładką masę.

Wlać do garnka i delikatnie podgrzać. Dodać sok z limonki. Rozdzielić na 4 porcje i ozdobić grzankami, zieleniną oraz odrobina cieciorki.

file1435092286

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »