URODA I ZDROWIE

Włoska sałatka z fasolki szparagowej

26 października 2015, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– zielona fasolka – 200 g
– Sos sałatkowy włoski Knorr – 1 opakowanie
– suszone pomidory w oliwie – 5 sztuk
– czarne oliwki – 2 łyżki
– mini mozzarella w kulkach – 10 sztuk
– świeża bazylia – kilka listków
– oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami – 4 łyżki
– woda – 3 łyżki

Wloska salatka z fasolki ejszparagowa3

Sposób przygotowania:
1. Fasolkę szparagową umyj i poodcinaj jej końcówki a następnie ugotuj ją w osolonej wodzie. Po odcedzeniu, zalej fasolkę zimną woda, by ją zahartować. Pozostanie jędrna i nie straci koloru.
2. W miseczce zrób dressing – wymieszaj zawartość Sosu sałatkowego włoskiego Knorr, który podkreśli charakter sałatki, z zimną wodą i oliwą z suszonych pomidorów.
3. Pokrój pomidory i oliwki w cienkie paski, a kulki sera – przetnij na połówki.
4. W dużej misce wymieszaj fasolkę z mozzarellą, pomidorami i oliwkami. Polej sosem i wrzuć listki świeżej bazylii. Całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę serwuj z pieczywem.

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »