URODA I ZDROWIE

Tagliatelle z tuńczykiem i warzywami

25 października 2012, dodał: beti27

Składniki dla 2 osób:

1/2 opakowania makaronu tagliatelle ( u mnie kolorowy)
1 puszka tuńczyka w kawałkach i oleju
1/2 średniej cukinii
1/2 puszki kukurydzy
2 marchewki
pomidorki koktajlowe
narka pietruszki
oliwa do smażenia
sól
pieprz

Marchewkę i cukinię umyć obrać i pokroić. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć na oliwie. Jak już warzywa będą miękki na koniec dodać kukurydzę, doprawić i dodać tuńczyka ( ja dałam z olejem w którym był – nie całym oczywiście) . Lekko wymieszać, żeby składniki troszkę się połączyły. Ja dosłownie tylko przemieszałam, bo nie lubię jak z tuńczyka robi się papka – wolę kawałki :) Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerzu ułożyć najpierw makaron i na niego tuńczyka z warzywami. Ja dodałam jeszcze pokrojone pomidorki i natkę pietruszki. :))

file1346520756

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »