URODA I ZDROWIE

Sos pieczarkowy inspirowany kuchnią śródziemnomorską

11 listopada 2013, dodał: marcia7

Składniki:

1/2 kg pieczarek,

1 mała cebula (może być więcej lub mniej wedle upodobań),

1/4 kostki masła,

250-300 ml śmietany 30%,

200 ml bulionu ważywnego,

3 łyżki przyprawy Kamis do Spaghetti Carbonara,

1/2 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej Prymat,

2 ząbki czosnku,

szczypta ostrej papryki w proszku,

kilka szczypt mieszanki ziół prowansalskich (czyli bazylii, oregano, rozmarynu, tymianku itp.)

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Umyte, obrane i pokrojone w plasterki (razem z nóżkami) pieczarki dusimy na maśle z drobno pokrojoną cebulą. Po ok. 15-20 min całość zalewamy ok. 400 ml gorącej wody i dodajemybulion. Całość dokładnie mieszamy aż do rozpuszczenia kostki, a następnie cały czas mieszając powoli dolewamy śmietanę 30% i przyprawiamy przyprawą Kamis do Spaghetti Carbonara, gałką muszkatołową, rozgniecionym ząbkiem czosnku, ostrą papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.

Podajemy z ulubionym makaronem i posypujemy tartym parmezanem lub oscypkiem oraz ozdabiamy świeżą bazylią.

file1384210089

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »