URODA I ZDROWIE

Śledzie z migdałami

15 maja 2012, dodał: milady

Składniki:

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 4 duże cebule
  • 4 łyżki cukru
  • 1 paczka rodzynek
  • 1 garść migdałów (obranych ze skórki*)
  • 3/4 szkl.wody
  • 3/4 szkl.oliwy
  • 3/4 szkl.octu
  • listek laurowy
  • pieprz w ziarenkach

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, co najmniej 2 razy wymienić wodę. Pokroić je w dzwonki.
Przygotować zalewę: do garnka wlać wodę, ocet, oliwę, dodać cukier. Cebule pokroić w grube krążki. Dodać listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu. Gotować 10 min.
Po tym czasie dodać rodzynki i migdały- gotować kolejne 5 minut.
Zalewę ostudzić.
Do dużego słoika wkładać warstwę śledzi, warstwę zalewy.
Trzymać w lodówce w zamkniętym słoiku.

* umieścić migdały w miseczce, zalać wrzątkiem i po pary minutach skórka bez problemu sama schodzi

file1337109352

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »