URODA I ZDROWIE

Schabowy gulasz błonnikowy

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 

  • ok. 0,4 – 0,5 kg schabu
  • 1/5 łyżeczki pieprzu
  • 1/5 łyżeczki kurkumy
  • 1/5 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 200 ml wywaru z warzyw
  • olej kokosowy

 

1. Pieprz, kurkumę, curry i zioła prowansalskie łączymy w miseczce.

2. Obtaczamy w nich umyty i pokrojony w kostkę schab. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni na oleju.

3. Wywar z warzy zagotowujemy

4. Dodajemy do niego podsmażone mięso. Zagotowujemy.

5. Dodajemy zmielony słonecznik i siemię lniane

6. Mieszamy. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez 3-5 minut

7. Podajemy z jedną z sałatek lub surówek

file1425761800

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »