URODA I ZDROWIE

Sałatka z grillowanych warzyw

10 czerwca 2014, dodał: tomaszczur

Składniki:

250 g świeżych zielonych szparagów

3 cukinie

3 papryki różne kolory

1 bakłażan

3 łyżki oliwy

3 ząbki czosnku

sól,pieprz

100 g pomidorków koktajlowych

Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek

2 łyżki octu balsamicznego

listki bazylii

 Przygotowanie:

Oczyszczone szparagi, gotować 2 min w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Cukinie pokroić w ukośne plastry-1 cm. Papryki pokroić na ćwiartki usunąć pestki. Bakłażana pokroić na podłużne plastry. Wszystkie warzywa umieścić w misce.Oliwę wymieszać z rozgniecionym- 2 ząbkami czosnku, solą, pieprzem. Polać warzywa,wymieszać. Grillować do miękkości , powinny lekko się zbrązowieć.Upieczone ułożyć na półmisku,na wierzch ułożyć pomidorki koktajlowe. Oliwę, ocet, ząbek czosnku wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Polać warzywa. Udekorować listkami bazylii. Smak i barwa tej sałatki poprawia nastrój od razu.

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »