URODA I ZDROWIE

Pstrąg ze szpinakiem

30 października 2013, dodał: eastgirl

1kg pstrąga
25 dag mrożonego szpinaku
125 ml śmietany kremówki
3 dag żółtego sera
2 dag mąki
4 dag masła
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
pomidor
2 łyżki natki pietruszki
80 dag ziemniaków
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
plasterki cytryny i natka do dekoracji

Szpinak rozmrozić, osączyć na sitku, ser zetrzeć, czosnek przecisnąć przez praskę, ziemniaki ugotować.  Pstrąga oczyścić, ponacinać skórę, w środku i na zewnątrz oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na patelni stopić połowę masła, oprószyć mąką, zasmażyć, nie rumieniąc. Dodać szpinak, wlać śmietankę kremówkę i mieszając gotować aż masa zgęstnieje. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem, kiedy szpinak nieco przestygnie dodać ser i czosnek. Pstrąga napełnić przygotowanym farszem, ułożyć na folii aluminiowej posmarowanej oliwą, zawinąć, piec na grillu (ewentualnie w piekarniku) około 15-20 minut.
Na reszcie masła podsmażyć pomidora pokrojonego w kosteczkę, pstrąga ostrożnie przełożyć na półmisek, na wierzchu położyć pomidory, udekorować cytryną, natką, podawać z ziemniakami.

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »