URODA I ZDROWIE

Pieczony łosoś w bazyliowej skorupce

9 sierpnia 2012, dodał: Myszka

Składniki ( dla jednej osoby):

  • dzwonko łososia
  • plasterek masła
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • pół papryczki peperonni
  • sól
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 2 łyżeczki bazylii + 1 łyżeczka
  • 2 małe lub 1 duży ząbki czosnku

+ focaccia z pomidorkami koktajlowymi i bazylią

Przygotowanie:

  1. Do moździerza wkładam : posiekaną papryczkę, sok z cytryny, sól, pieprz cytrynowy, posiekany czosnek, bazylię ( 2 łyżeczki) oraz plaster masła. Wszystko dokładnie „ugniatam” i mieszam.
  2. Łososia myję, osuszam, kładę na foli aluminiowej, nakładam na niego powstałą pastę z dwóch stron i polewam pozostałym w moździerzu sokiem oraz posypuję 1 łyżeczką bazylii.
  3. Folię składam tak by powstała „zamknięta koperta” i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piekę 20 minut.
  4. Focaccię kroję w paski i gdy łosoś pieczę się 15 – 18 minut wkładam ją do piekarnika celem podgrzania .

Smacznego :)

file1344503018

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »