URODA I ZDROWIE

Pieczona ryba z warzywami

29 października 2012, dodał: Marta11986

SKŁADNIKI:

  • 3 ryby
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 szczypior
  • natka koperku
  • natka pietruszki
  • 1 pietruszka
  • sól,pieprz
  • 1 cytryna
  • olej do smażenia
  • sos

PRZYGOTOWANIE:

Ryby opłukać i osuszyć. Natrzeć solą,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 15 minut. Pora,marchewki,szczypior,natki przemyć. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę,cytrynę i pora pokroić na cieńsze plasterki. Ryby wyjąć z lodówki i włożyć w środek szczypiorek,  odrobinę natki koperku i pietruszki,startą marchewkę oraz pokrojonego pora, pietruszkę i plaster cytryny. Nadziać wszystkie ryby. Blachę wysmarować olejem i przełożyć ryby. Obłożyć plastrami cytryny oraz resztą warzyw. Piec w piekarniku około 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu polać sosem.

file1351531196

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »