URODA I ZDROWIE

Pieczona jagnięcina

29 marca 2015, dodał: Tree

Składniki:

1 udziec jagnięcy (ok. 1,25 kg)
150 ml marynaty Teriyaki Kikkoman
100 ml miodu
1 papryczka chili, drobno posiekana
4 młode cebulki / cebulki dymki, drobno posiekane
30 ml kolendry, drobno posiekanej
4 ząbki czosnku, drobno posiekanego
1 cebula, drobno posiekana

Sposób przygotowania: 

Zacznij od marynaty – wszystkie składniki, z wyjątkiem udźca jagnięcego, wrzuć do blendera i miksuj, aż się wymieszają. Lekko natnij udziec i zalej marynatą. Umieść w dużej plastikowej torebce i zamknij. Wstaw do lodówki na 2 godziny albo na noc. Następnie wyjmij udziec i przełóż na dużą blasze i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, przez 1-2 godziny. Zanim pokroisz na plasterki, pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut.

 

file1427654426

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »