URODA I ZDROWIE

Łosoś po marokańsku

5 grudnia 2014, dodał: Redakcja

Składniki:

0,5 kg pomidorówsal2a
3/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki imbiru
1/4 łyżeczki mielonej kolendry
1/4 łyżeczki kardamonu
1 łyżeczka skórki z pomarańczy
1/4 szklanki soku pomarańczowego
1 łyżeczka świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki posiekanej zielonej oliwki
filety z łososia
1/8 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mała czerwona cebula
1 łyżka posiekanej mięty
gotowane kuskus

Przygotowanie:

Wymieszać pomidory z solą (1/2 łyżeczki), a następne dodać imbir, kolendrę, kardamon, skórkę i sok z pomarańczy i cytryny, oliwki. Łososia oprószyć pieprzem i solą. Rozgrzać olej w dużej patelni i usmażyć filety do uzyskania złotego koloru z obu stron. Usmażyć cebulę, dodać pomidory, gotować przez 4 min., aż płyn zacznie gęstnieć, cały czas mieszając. Ułożyć warzywa na talerzu, na wierzch położyć rybę. Posypać miętą. Podawać z ciepłym ugotowanym  kuskusem.

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »