URODA I ZDROWIE

Kurczak faszerowany kaszą i suszonymi grzybami

21 października 2015, dodał: KMC PR

Składniki:

  • 1 sprawiony kurczak
  • 20 dag kaszy jęczmiennej
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 3 cebule
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 6 łyżek oleju
  • Sok z ½ cytryny
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Papryka słodka
  • Tymianek
  • Gruba biała nić

Przygotowanie:

Kurczaka umyj, osusz, dokładnie przypraw solą, pieprzem, papryką i tymiankiem (z zewnątrz i wewnątrz).

Polej dwiema łyżkami oleju i sokiem z cytryny.

Wstaw do lodówki na 4 godziny. Grzyby namocz w gorącej wodzie. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz. Cebulę obierz, umyj i pokrój w kostkę.

Grzyby odsącz, pokrój w kostkę. Natkę pietruszki umyj, posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, zrumień na nich cebulę, następnie wrzuć grzyby. Smaż przez 5 minut, później dodaj kaszę, przypraw. Wrzuć natkę pietruszki i wymieszaj całość. Wyjmij kurczaka, nafaszeruj go kaszą i zaszyj.

Włóż do naczynia żaroodpornego, piecz przez 80-90 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Kilka razy polej mięso wytworzonym sosem.

Smacznego!

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »