URODA I ZDROWIE

Lazania z dorszem atlantyckim i bazyliowo-kolendrowym pesto

22 grudnia 2015, dodał: zaneta2015

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Składniki:

1 litr mleka

100 g mąki

100 g masła

1 kg filetów z dorsza

250 g makaronu do lazanii (Barilla)

60 g bazylii

250 g oliwy extra vergine (Monini)

50 g migdały

skórka z jednej cytryny

 

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy beszamel, dodając do 100 g roztopionego masła 100 g mąki. Mieszamy
i gotujemy przez 2 minuty, po czym dodajemy mleko i mieszamy trzepaczką. Gotujemy, mieszając, dopóki sos nie zgęstnieje.

Przygotowujemy pesto, miksując kolendrę i bazylię z orzeszkami piniowym (uprażonymi wcześniej na patelni z 200 g oliwy). Kroimy dorsza na plasterki o grubości 1,5 cm, wykładamy na posmarowaną oliwą formę i przykrywamy warstwą lazanii, beszamelu, znowu dorsza i kilku łyżeczek pesto. Powtarzamy 2-3 razy (do wyczerpania składników).

Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

 

Smacznego!

 

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

 

 

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »