URODA I ZDROWIE

Krem z porów na zimową porę

15 stycznia 2015, dodał: Loreta

składniki:

– 3 średnie pory (tylko jasne części)

– 5 ziemniaków

– 1,2 litra bulionu warzywnego

– cebula

– 2 ząbki czosnku

– 3 kromki chleba

– 3-4 łyżki masła

– sól i pieprz

– 3 łyżki uprażonych płatków migdałowych

– 2-3 łyżki śmietany 18%

– olej z pestek dyni

PRZYGOTOWANIE:

Chleb kroimy w kosteczkę. Na patelni z łyżką masła przygotowujemy grzanki aż się zarumienią. Pory dokładnie myjemy. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy przeciśnięty czosnek, lekko podsmażamy. Teraz dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i pory, blanszujemy, uważając by się nie zrumieniły. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i zawartość patelni. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wszystko dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku i podbijamy śmietaną.

file1359405913

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »