URODA I ZDROWIE

Grillowany rybny burger cytrynowy

18 czerwca 2013, dodał: 5tka

składniki;

400 g filetu z dorsza

2 łyżki stołowe sosu sojowego KIKKOMAN

1 jajko

150 g mąki

szczypta soli

kilka kropel sosu TABASCO® Original

otarta skórka z 2 cytryn

4 bułeczki

kilka liści sałaty karbowanej

3-4 rzodkiewki

1 czerwona cebula

garść posiekanego kopru

biały serek np.  bieluch

olej słonecznikowy do smażenia

 

Dorsza myjemy i sprawdzamy czy nie ma ości, wkładamy do naczynia, w którym będziemy mogli go zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy jajko, mąkę, sos sojowy Kikkoman, sól, odrobinę TABASCO®, skórkę z cytryny, posiekany koper i mieszamy wszystko za pomocą drewnianej łyżki. Gotową masę wkładamy do lodówki na ok. 20 minut w celu lepszego połączenia składników. W tym czasie kroimy rzodkiewkę i cebule w cienkie plastry. Gdy już masa nam się połączyła pora na smażenie. Za pomocą drewnianej łyżki umieszczamy nasze „ciasto” na patelni smażymy do uzyskania złocistego koloru. Kotlety możemy też dopiec przez kilka minut na grillu lub w piekarniku. Bułeczki kroimy na pół i na dolną część kładziemy liść sałaty karbowanej następnie usmażonego Fishburgera, kilka plasterków rzodkiewki, czerwonej cebuli i dla podkreślenia smaku łyżeczkę białego serka, na koniec zakładamy drugą część bułki. Gotowy – lekki i pyszny!

 

file1371563539

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »