URODA I ZDROWIE

Grillowana karkówka z cygańskim sosem

29 kwietnia 2015, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
– 600 g karkówki,
– 1 ząbek czosnku,
– 3 żółte papryki,
– 3 czerwone papryki,
– 3 zielone papryki,
– 250 ml śmietany 30%,
– 1 papryczka chili,
– pęczek tymianku,
– łyżka Przyprawy do karkówki Knorr,
– 4 łyżki sosu chili,
– 4 łyżki oliwy,
– łyżka masła.

Przygotowanie:
1.Karkówkę opłucz i osusz. Następnie pokrój ją w centymetrowe plastry. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę.
2.Pokrojone mięso połącz z czosnkiem, przyprawą Knorr i oliwą, co podkreśli smak mięsa. Następnie przykryj je i odstaw na 3 godziny.
3.Pokrój wszystkie papryki (także chili). Potem posiekaj je, dodaj listki tymianku i wszystko uduś na maśle.
4.Dodaj sos chili oraz śmietanę, gotuj przez chwilę. Śmietana powinna w połowie odparować, a sos zgęstnieć.
5.Grilluj lub smaż mięso na dużym ogniu. Tak przygotowaną karkówkę serwuj z sosem i ryżem.

Grillowana karkówka z cygańskim sosem 0

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »