URODA I ZDROWIE

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

23 października 2015, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– gotowe gnocchi – 400 g
– Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr – 1 opakowanie
– pomidory z puszki – 400 g
– szpinak świeży – 2 garście
– oliwa z oliwek – 2 łyżki
– starty ser mozzarella – 3 łyżki
– woda – 100 ml

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

Sposób przygotowania:
1. W lekko osolonej wodzie ugotuj włoskie kluseczki – gnocchi. Po odcedzeniu przełóż je do żaroodpornego naczynia.
2. W rondlu zrób pomidorowo-ziołowy sos. Aby nadać my wyrazisty smak, Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe wymieszaj z krojonymi i pozbawionymi skóry pomidorami z puszki. Dolej nieco wody oraz oliwę i zagotuj. Dorzuć szpinak i wymieszaj.
3. Gnocchi zalej gotowym sosem i obsyp tartą mozzarellą. Zapiekaj przez kwadrans w nagrzanym do 180°C piekarniku. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »