URODA I ZDROWIE

Francuskie trójkąciki z gorgonzolą i orzechami włoskimi

1 lutego 2016, dodał: KMC PR

Składniki:

– 2 opakowania ciasta francuskiego

– 200 g gorgonzoli (klasycznej lub pikantnej)

– 2 średnio dojrzałe gruszki

– 2 łyżeczki kardamonu

– 1 opakowanie orzechów włoskich

– 1 jajko

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozłóż na pergaminie i pokrój na kwadraty o średnicy 6×6 cm. Gorgonzolę pokrój w małą kostkę, a gruszki w cienkie paseczki. Orzechy połam na drobniutkie kawałki. Na każdym kwadraciku ciasta połóż trochę gorgonzoli, orzechów i połóż na nich kilka plasterków gruszki. Posyp odrobiną kardamonu. Całość zamknij w formę rogalika. Podobnie przygotuj pozostałą część ciasta. Na koniec rozbełtaj jajko i nałóż je cienką warstwą na każdy rogalik – po upieczeniu będą pięknie zarumienione. Rogaliki włóż do piekarnika tuż przed przyjściem gości i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Podawaj na gorąco.

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Francuskie trójkąciki z gorgonzolą i orzechami włoskimi

  1. avatar Melania pisze:

    Pomysłowy przepis :)

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »