URODA I ZDROWIE

Conchiglie Rigate z szafranem, kaparami i rodzynkami

7 stycznia 2015, dodał: Damian Dragański

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Conchiglie Rigate
  • 3 łodygi selera
  • oliwa z oliwek
  • 20 g orzeszków pinii
  • 20 g  kaparów małych
  • 6 dużych zielonych oliwek
  • Szczypta szafranu namoczonego w łyżce wody
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 50 g rodzynek
  • 20 g posiekanej pietruszki
  • Starta skórka cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz
  • Parmezan

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

Łodygę selera kroimy na małe kawałki i przesmażamy z posiekanym ząbkiem czosnku. Dodajemy kapary, oliwki, rodzynki i orzeszki pinii. Przesmażamy chwilę, a następnie dodajemy szafran wraz z wodą, w której się moczył oraz ocet winny.

Dodajemy od razu makaron i dokładnie mieszamy. Całość posypujemy natką pietruszki i tartym serem.

file1420628139

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »