URODA I ZDROWIE

Boczniaki w pomidorach – wege obiad

20 stycznia 2016, dodał: dietetyk medyczny

Pyszny i ekspresowy wegetariański obiad z grzybami w roli głównej. Boczniaki do złudzenia przypominają mięso – odpowiednio doprawione doskonale imitują flaczki! A są zdecydowanie lżej strawne, mniej kaloryczne i po prostu zdrowsze.

Spróbujcie! :)

bbb

składniki:

250 g boczniaków
1 marchewka
2 ziemniaki
pół żółtej papryki
0,5 kg świeżych pomidorów (lub 1 puszka)
pół cebuli
łyżka oleju rzepakowego lub oliwy

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną marchewkę i paprykę oraz ziemniaki pokrojone w kostkę, dolej pół szklanki wody i duś 10 minut pod przykryciem(aż ziemniaki będą miękkie). W tym czasie umyj i pokrój w paski grzyby, dodaj do warzyw wraz z pomidorami, przypraw do smaku pieprzem, solą i chilli i duś jeszcze kwadrans.

 

Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 28)


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 30)
Błąd, nie wybrano żadnego ID reklamy ! Sprawdz swój kod ! (ID: 29)

FORUM - bieżące dyskusje

darmowe konto bankowe
Szukacie odpowiedniego banku dla siebie i nie wiecie z której oferty najlepiej skorzystać w...
Kostium kąpielowy po porodzie. Jaki…
Dziewczyny czy Wy rownież macie taki problem z brzuchem po porodzie? Wcierałam...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Chętnie wypróbuję tą aplikację na telefon. Lubię takie nowości. A darmowa ta aplikacja?
Translate »